tandställning

Tandreglering

Vi hittar ditt vackraste leende!

Tandreglering eller ortodonti är den del av tandvården som specialiserat sig på att diagnostisera, förebygga och behandla bett- och tandställningsfel.

En specialist på tandreglering har förutom tandläkarutbildningen genomgått en omfattande specialistutbildning. Vi försöker alltid rätta till felställningar utan att ta bort några tänder och oftast kan vi med hjälp av tandställningen flytta tänder som sitter felaktigt.

Vi vill ge dig en så problemfri och snabb tandreglering som möjligt och arbetar med de senaste materialen och systemen inom tandreglering! Tandställningar finns i en rad olika modeller och material. Det finns både fasta och avtagbara tandställningar, i metall eller i vita estetiska material. De avtagbara skenorna är vanligen genomskinliga och används vid behandling av mindre felställningar.

Behandlingstiden varierar beroende på hur komplicerat det enskilda fallet är. Det är vanligt att en behandling tar mellan ett till två år.

Ungdomar i tonåren är fortfarande den vanligaste patientgruppen som får tandreglering. Fler och fler vuxna genomgår behandling och efterfrågan på tandreglering för vuxna förväntas öka. Barn och ungdomar som bedöms ha tillräckligt stort bett- eller tandställningsfel erbjuds kostnadsfri behandling. Detta gäller även hos oss! För dig som är vuxen eller inte omfattas av kostnadsfri behandling, kan kostnaden variera beroende på hur lång och komplicerad behandlingen blir.

När du kommer till oss för tandreglering börjar vi med att boka in ett konsultationsbesök. Då gör vi en bedömning av ditt bett och en preliminär behandlingsplan. Självklart får du också ett kostnadsförslag!
Läs mer om tandreglering här
Här kan du läsa mer om våra olika tandställningar