pojke tandborste

Ju tidigare desto bättre

Kom redan innan ditt barn fyllt tre år så tittar vi på ditt barns tänder och ger dig råd om hur du på bästa sätt kan sköta om ditt barns tandhälsa.

Vi välkomnar barnet på ett lekfullt sätt för att göra de allra första kontakterna med tandvården så positiva som möjligt. Barnen får lära känna miljön utifrån sin egen nivå, ställa frågor och pröva på vissa av våra instrument. Att åka ”hiss” i behandlingsstolen brukar vara en favorit bland våra yngsta besökare.

Att vi sköter om våra tänder har betydelse för hela vår hälsa och ju tidigare i livet vi blir medvetna om det desto bättre är det. Nu för tiden får våra barn så bra tandvård från tidig ålder att vi kan räkna med att de kommer att ha en god tandhälsa även som vuxna. Att tidigt lära sig att gå till tandläkaren är ett sätt att avdramatisera de framtida tandläkarbesöken.

I fortsättningen kommer vi att kalla ert barn för undersökning utifrån dess personliga behov. Vi är rädda om ditt barns tänder och vill lägga grunden till en god tandhälsa redan nu!

Om ditt barn har behov av tandreglering eller annan specialisttandvård remitterar vi er till någon av våra specialister.