tandtekniker

Implantat

Vi kan ersätta förlorade tänder med implantat som håller och ser naturliga ut!

Det finns flera skäl till att man förlorar tänder, exempelvis tandlossningssjukdomar, karies eller frakturer. Vi kan erbjuda implantat, som är en mycket hållbar lösning.

Christina Efstratiadou är tandläkare och grundare av Dental Group. Hon har nischat sig inom implantat.

”Många patienter vill inte ha en avtagbar konstruktion, utan något som känns som riktiga tänder och då är implantat det bästa alternativet. Om man bara saknar en tand behöver man bara använda just det området och inte slipa omkringliggande tänder.

 

Man börjar med att ta en panoramaröntgen för att titta på benvolymen där man vill göra implantatet. Sedan konsulterar man en implantolog för att bestämma hur många titanskruvar, så kallade fixturer som behövs, vilket beror på hur många tänder som ska ersättas.”

Behandlingen består sedan av en operation där titanskruvar borras fast i käkbenet. Ingreppet sker under lokalbedövning och är oftast besvärsfritt efter operation. Titanskruvarna ska sedan växa fast i benet, vilket tar några veckor.

Titan är ett grundämne och fungerar nästan som kroppens egen vävnad. När titanskruvarna, de så kallade fixturerna växt fast är de precis som nya rötter.

”På fixturen fäster jag sedan en krona eller en bro. Fixturerna kan hålla hela livet men ibland kan kronan eller bron behöva bytas ut.”

Implantat kostar mer än en protes, men eftersom resultatet är så hållbart lönar det sig i längden.

Kom till oss för en konsultation och ett kostnadsförslag!

Läs mer om tandimplantat hos oss här